به گزارش آی فیلم 2، «داریوش ارجمند» بازیگر ایرانی زاده 5 اسد(مرداد) 1323 تهران است.او دارای مدرک ماستری تیاتر و سینما از دانشگاه پاریس و کارشناسی تاریخ و جامعه شناسی از دانشگاه مشهد است.
وی با بازی در فلم «ناخدا خورشید» ساخته ناصر تقوایی به سینما آمد و در سال 1365 با دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از پنجمین جشنواره فیلم فجر جای خود را به عنوان یک بازیگر خوب و قابل قبول تثبیت کرد.
ارجمند در فلم های «کشتی آنجلیکا»، «جستجوگر»، «پرده آخر» توانا و قدرتمند ظاهر شد. در دهه هفتاد اما کم کار بود. بازی بسیار خوب او در سه فلم ماندگار «آدم برفی»، «اعتراض» و «سگ کشی» نشان از توانایی های او دارد.
بازی در سریال «امام علی (ع)» در نقش مالک اشتر شروع دوران شهرت وی بود سپس در دهه 80 و با بازی در نقش «حشمت فردوس» در سریال «ستایش به اوج شهرت خود رسید.
3 فصل سریال «ستایش» از شبکه آی فیلم2 نشر شد و مورد استقبال مخاطبان افغانستان و تاجیکستان قرار گرفت و کرکتر حشمت فردوس بیش از پیش در نزد مخاطبان محبوبیت پیدا کرد.
در ادامه گفت و گوی روزنامه جام جم ایران با داریوش ارجمند را می خوانید:
_کرکتر حشمت فردوس برای خودتان چگونه تعریف میشود؟
داریوش ارجمند:
حشمت یک پدر ایرانی است و این برایم جذابیت داشت. به نظرم در سینما و تلویزیون، پدر ایرانی واقعی کم بازی شده است و اغلب هم کاپی نادرستی از پدران غربی است. حشمت فردوس پدر واقعی ایرانی است و براساس شغل و خاستگاه طبقهای که دارد رفتارها و کنشهایش را بروز میدهد.
اگر به گذشته فردوس نگاه کنیم، اتفاقا میبینیم او خاستگاه طبقاتی متفاوتی از آنچه امروز نشان میدهد دارد. در واقع حشمت فردوس فردی خودساخته است.
_ برای درک کرکتر حشمت فردوس چه کردید؟
داریوش ارجمند:
آدمها را از این نظر که در آینده چه هستند، نمی توان تجزیه و تحلیل کرد. آدمها با گذشتهشان تحلیل میشوند، من هم در گذشته حشمت فردوس تعمق کردم تا درک درستی از این کرکتر داشته باشم.
_این کرکتر در فصل سوم تغییراتی داشت. میشود گفت در این فصل برای رسیدن به حس و حال حشمت فردوس، انرژی بیشتری گذاشتید؟
داریوش ارجمند:
تقریبا در 3 فصل ستایش با عشق به کرکترم جان دادم. این تغییرات هم منطبق بر منطق قصه و فراز و فرودهای زندگی اوست. حشمت فردوس آدم فرودستی بوده که با تلاشش به جایی رسیده و به همین دلیل توقعش از آدمهای اطرافش زیاد است و آدمی است که شناخت بسیاری از جامعه دارد و همواره گذشته او به تصویر کشیده می شود.
_این گذشته باعث شده، حشمت فردوس قدر پول را بیشتر بداند؟
داریوش ارجمند:
نه تنها قدر پول را میداند، بلکه یکی از نقاط ضعفش این است که خیال میکند با پول میتواند در این دنیا هر کاری را انجام بدهد. جامعه و زمانه به او یاد داده که روزگار، روزگار کمیت است و نه کیفیت و میداند هرچقدر پول بیشتری داشته باشد در جامعه مورد احترام بیشتری قرار میگیرد.
_ بسیاری سختیکشیدن دوران جوانی حشمت فردوس را باعث رفتارهای تندش میدانند، نظر شما در این باره چی است؟
داریوش ارجمند:
نه، تقریبا همه کارهای حشمت مثل تربیت فرزندانش اصولی است. فاصله بین آدمهای زحمتکش و دردمند را دیدهاست و فطرت پاکی دارد. جاهایی این شخصیت کنشهایی بروز میدهد که مخاطب حیرتزده و غافلگیر میشود. روزهای اول خیلیها به من میگفتند آقای ارجمند چطور حاضر شدی کرکتر منفی بازی کنی و من در پاسخ می گفتم کرکتر منفی را برایم تعریف کنید. حشمت برای خودش یکسری اصول دارد. همان اصولی که پدران امروزی آن را به فراموشی سپردهاند و بچهها از این غفلت سوءاستفاده کردهاند.
- از طرف دیگر، حشمت فردوس شخصیت رمانتیک و عاطفی هم دارد که در فصل ۳ بیشتر نمود پیدا میکند.
داریوش ارجمند:
در فصل اول و دوم محبت او به همسرش را میبینیم. زن اول حشمت فردوس موقع زایمان از دنیا میرود و بعدا با زن دومش ازدواج میکند، زیرا مرد اهل خانه و خانواده است.
زن دوم حشمت فردوس، فداکار است و صابر را با مهربانی بزرگ میکند و طاهر را هم به اندازه مورد توجه و مهربانی قرار میدهد و حشمت این زن را خیلی دوست دارد، زیرا به زندگیاش آرامش و ثبات داده. حشمت فردوس آدم شجاعی است و از گفتن حقیقت ابایی ندارد و شخصیت استثنایی دارد ودر عین حال آدم بخشنده و با گذشتی است و بهرغم کارهای بدی که انیس در حقش در جهت بالا کشیدن ثروت و لطمه زدن به خانوادهاش انجام داده، در دوران عجز و مریضیاش از او حمایت میکند.
ع ا